Värmande fruktsoppa

Ibland när det är bitande kallt ute och det kliar och river i halsen vill man ha nått fruktigt och varmt på samma gång som snack. Igår kom jag på den här fruktsoppan, som var väldigt lätt att göra, och som inte innehåller något vitt socker. Som en smootie ungefär, fast varm. Kan tänka mig att den skulle passa fint i en termos på vinterutflykten, istället för att förfrysa fingrarna när du försöker skala en apelsin.

Jag tog det jag hade i kylen, det blev mango, clementin och ingefära. Kombinationen mango och ingefära funkade bra, och för en förkyld hals blev det hela rena medicinen. Det går säkert bra att använda sig av andra frukter eller bär, jag själv tänker prova äpple med kanel och kardemumma nästa gång.

Jag tror att det hade blivit  gott även utan agavesirap som jag använde som sötningsmedel också, frukterna är ju ganska söta i sig. Jag hade i lite arrowrot för att göra soppan lite tjockare, men jag vet faktiskt inte om det gjorde någon skillnad. Konsistensen blir ganska tjock bara av den mixade frukten.

Fort gick det också, du hinner nästan göra iordning den medan filmen riggas i vardagsrummet.  Bara att slänga ner i mixer eller matberedaren och sen värma på och så klart!

Fruktsoppa med mango, clementin och ingefära

(2 stora portioner)

1 mogen mango

2 clementiner (spara några klyftor till dekoration om du vill)

1-2 cm skivad eller riven färsk ingefära

(1/2- 1 msk agavesirap eller honung)

(ca 1 tsk arrowrot för redning)

Skala mangon och skiva ner fruktkött i en matberedare eller mixer. Lägg i apelsinklyftorna och ingefäran. Mixa samtidigt som du häller i sötningsmedlet, om du vill ha det. Häll över soppan i en kastrull och koka några minuter. Om du vill reda med arrowrot, vispa ner den medan soppan kokar. Häll över i tallrikar och servera med keso eller vaniljglass.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s